حضور مهندسین مشاور هندسه پارس در پنجمین بازدید تخصصی دوسالانه متخصصان جوان پیانک در بلژیک
مهندس علیرضا شفیعیفر کارشناس مهندسین مشاور هندسه پارس، خبر از حضور این مهندسین مشاور در پنجمین بازدید تخصصی دوسالانه کمیسیون متخصصان جوان انجمن پیانک داد. انجمن جهانی زیرساختهای حمل و نقل دریایی (پیانک- PIANC) یک انجمن جهانی تخصصی غیر سیاسی و غیر انتفاعی میباشد که به عنوان قدیمیترین انجمن دریایی در سال ١٨٨٥ در کشور بلژیک تأسیس گردیده است. دو رویداد اصلی این انجمن (کنگره پیانک و کنفرانس PIANC-COPEDEC) هر چهار سال یکبار و به فاصله زمانی دو سال از یکدیگر برگزار میگردد. کمیسیون متخصصان جوان این انجمن از سال 2007 اقدام به برگزاری بازدیدهای تخصصی در سالهای بین این دو رویداد نمود. پیش از این چهار بازدید تخصصی از کشورهای ایتالیا، اتریش، هلند و پاناما صورت گرفته بود.
پنجمین بازدید تخصصی دوسالانه پیانک در تاریخ 6 الی 9 می 2015 با تمرکز بر موضوع "انرژیهای بادی، آبی و سبز" در شهرهای گِنت و اُستِند کشور بلژیک برگزار شد. این بازدید تخصصی با سخنرانی آقای هرمان فان رومپوی، رئیس سابق شورای اروپا شروع به کار کرد.
در روز اول از بندر اُستِند بازدید به عمل آمد. پس از سخنرانی راجع به پروژههای اجرا شده در منطقه و برنامههای دولت بلژیک در مورد انرژیهای نو و مزارع بادی، شرکتکنندگان به سه گروه تقسیم شدند؛ یکی از گروهها به کمک قایق برای بازدید از مزارع بادی عازم دریا شده و دو گروه دیگر از ادارات و ساختمانهای بندر اُستِند بازدید میکردند.
برنامه بازدید از ادارات و ساختمانهای بندر اُستِند به شرح زیر صورت گرفت:
1) بازدید از مرکز تمرین شرکت خدمات ایمنی فالک (Falck):
این شرکت در زمینه آموزش و تأمین ایمنی بنادر فعالیت میکند و در بندر اُستند یک مرکز تخصصی برای آموزش و تمرین افراد جهت خدماترسانی به این بندر و مزارع بادی کشور بلژیک دارد.
2) بازدید از مرکز هماهنگی و نجات دریایی بندر اُستند (MRCC):
در مرکز نجات دریایی بندر، تردد شناورها در آبهای کشور بلژیک کنترل میشود. این مرکز در صورت بروز هرگونه تختلف و یا حادثه در دریا به سرعت وارد عمل شده و مشکل را حل مینماید.
3) بازدید از ساختمان مراجعین شرکت بهرهبرداری و کنترل مزارع بادی (C-Power):
در این قسمت در مورد نحوه بهرهبرداری و کنترل شرایط مزارع بادی و انتقال برق توربینهای بادی به سکوهای توزیع برق و از آنجا به خشکی، توضیحاتی ارایه شد.
در ادامه بازدیدی ازموجشکنهای جدید بندر اُستِند صورت گرفت. این روز با صرف شام در شهر اُستنِد و توضیحاتی پیرامون کارگروه شماره 161 پیانک که در رابطه با تداخل مزارع بادی با ناوبری شناورها است به پایان رسید.
طبق قوانین کشور بلژیک تردد شناورها از مناطق مربوط به مزارع بادی ممنوع است. در هنگام جانمایی مزارع بادی تنها به مسیرهای اصلی تردد شناورها توجه شده بود. این موضوع باعث شده است تا برای مسیرهای فرعی که از درون این مزارع عبور میکردند مشکلاتی بوجود آید و در نتیجه مطالعاتی برای جابجایی این مسیرها در حال انجام است.
در روز دوم بازدید از بندر شهر گِنت در دو بخش صورت گرفت. در بخش اول در مرکز بازدید کنندگان این بندر چند سخنرانی در مورد پروژههای مربوط به انرژیهای تجدیدپذیر صورت گرفت. موضوعات مطرح شده در این سخنرانیها عبارتند از :
• سیستمهای استفاده از انرژی اقیانوسی [Prof. dr.ir J. De Rouck]
• پایش محیطی مزارع بادی فراساحل [Piet Haerens]
• معرفی آخرین پروژههای شرکت فابریکام در زمینه اتاق برقهای فراساحل [Pascal Brunet]
• معرفی آخرین پروژههای شرکت یان دِنول در زمینه نصب کابلهای دریایی [Bart Moens]
• روشهای مبتکرانه بازیابی انرژی در بندهای کانال ناوبری کشتیها (Ship Locks) [Marc Rynders]
در بخش دوم، بازدید از اسکلهها و حوضچههای بندر از روی قایق The Jacob van Artevelde صورت گرفت. در این قسمت از اسکلههای کالای عمومی، فله خشک و مایع، کانتینری و رو-رو بندر بازدید شد.
پس از برنامههای اصلی بازدید تخصصی دوسالانه پیانک، دو بازدید تخصصی در نزدیکی شهر آنتوِرپ بلژیک توسط مسئولان برگزاری، ترتیب داده شده بود. در این روز تعدادی از شرکت کنندگان ابتدا به مقر شرکت DEME در این شهر رفته و پس از معرفی شرکت و پروژههای آن، از اتاقک شبیهسازی عملیات لایروبی بازدید کردند. پس از آن شرکت کنندگان به دیدن پروژه AMORAS رفتند. در این مجتمع مصالح لایروبی که از لایروبی ادواری بندر آنتورپ بدست آمدهاند، پس از اینکه بوسیله سه خط لوله به یک مجتمع پالایش و پاکسازی مصالح منتقل شدند در یک محوطه بزرگ ذخیره میشوند تا بعدا و در فازهای بعدی از آنها در صنایع مختلف مانند تولید آجر یا خاک کشاورزی استفاده شوند.
در این پروژه پس از یک جداسازی اولیه مصالح را بوسیله خطوط لوله به یک حوضچه بزرگ منتقل میکنند. پس از تهنشین شدن مصالح و پاکسازی اولیه، بوسیله یک لایروب دروازهای بسیار بزرگ مصالح را از حضوچهها برداشته و با خط لوله به مجتمع منتقل میکنند. در این مجتمع آب مصالح با فشار گرفته شده و دانههای خشک شده بوسیله تسمه نقاله به محل دپو منتقل میشوند.
در این بازدید متخصصان جوانی از 16 کشور و 4 قاره از جمله کشورهای بلژیک، هلند، انگلستان، فرانسه، اسپانیا، ایتالیا، لهستان، برزیل، آرژانتین، پرو، مکزیک، آمریکا، استرالیا، ژاپن و فیلیپین حضور داشتند. از کشور ایران نیز 4 نفر شرکت کرده بودند.
اعضای ایرانی شرکت کننده در این بازدید تخصصی، آقایان علیرضا شفیعیفر، میلاد ذبیحی، سید حسین موسوی و آرش نیکنژاد بودند.
برای کسب اطلاعات بیشتر میتوانید به لینکهای زیر مراجعه نمایید:
http://www.pianc-aipcn.be/5BTV.html
http://pianc.pmo.ir/fa/home
http://pianc.org/